- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
כחלון ואח' נ' בעדיאל רהיטים בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות אשדוד |
1841-09
1.7.2010 |
|
בפני : נגה שמואלי-מאייר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. שלום כחלון 2. עדי כחלון |
: בעדיאל רהיטים בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
זוהי תביעה שעניינה מוצר פגום. לטענת התובעים ב ים 27/708 רכשו מאת הנתבעת סלון עור יוקרתי. לטענתם ביום 6/11/08 , 3 חודשים לאחר ביצוע ההזמנה קיבלו את הסלון אשר הזמינו וזאת על אף שלא הודע להם מראש כי זמן ההספקה הינו 90 יום. עם קבלת הסלון לא הבחינו בפגמים שבו שכן לטענתם היה ארוז ואולם מייד לאחר מכן הבחינה התובעת 2 כי בסלון יש פגמים מסוימים בצבע ובצורה שהתבטאה באי סימטריה. נוכח העובדה שפניותיה של התובעת 2 לנתבעת העלו חרס פנתה היא למועצה לצרכנות במכתב בו הצביעה על הליקויים האמורים אולם לטענתה אף פנייה זו העלתה חרס. ביום 22/2/09 פנו התובעים לנתבעת במכתב לתיקון הפגמים האמורים ולאחר תגובתה העבירו התובעים לנתבעת את הסלון לצורך תיקון אולם התיקון לטענתם לא בוצע כלל והוחזר אליהם כפי שקיבלו את הסלון ביום הראשון.
לטענת הנתבעת מועד ההספקה הינו 90 יום כאשר דבר זה נמסר לתובעים במעמד ההזמנה וכפי שמופיע בכותרת ההזמנה. לטענתה הסלון סופק ביום 2/11/08 כפי המופיע בתעודת המשלוח החתומה על ידי התובעים. לטענתם בעת קבלת הסלון התובעים בדקוהו וחתמו על תעודת המשלוח כי הסלון נמסר לשביעות רצונם. נציגת הנתבעת הגיעה לביתם של התובעים על מנת לבדוק טענותיהם בדבר הפגמים הנטענים ונוכחה לראות כי אין בסיס לטענותיהם אלו. לטענתה ביום 13/11/08 התובעים הלינו על תפרים בלתי סימטריים במוצר, לא הזכירו את עניין הצבע ודרשו סלון חדש. כאשר ביום 1/12/08 מומחה מטעמה של הנתבעת מצא כי אין כל פגם בסלון אלא אי סימטריה קלה הנובעת מאופיו של הסלון אשר מורכב בעבודת יד. לטענתה של הנתבעת, התובעת 2 הודתה בפניהם כי התחרטה בנוגע לסלון, איננה מעוניינת בדגם ובצבע שרכשה ומעוניינת להחליפו. עוד מוסיפה הנתבעת וטוענת כי בתאריך 29/6/09 נלקח הסלון על ידה ובוצע בו טיפול וכי ביום 13/7 הלינו שוב התובעים כנגד טיפול זה.
לאחר ששמעתי את הצדדים מצאתי כי התובעים לא הרימו את הנטל המוטל עליהם להוכיח תביעתם. כידוע, המוציא על חברו עליו הראייה ואילו התובעים שבפניי לא תמכו תביעתם בכל חוות דעת ערוכה כדין ו/או תצלומים שיכול והיה בהם לחזק טענותיהם. כפי שהתרשמתי הסלון סופק להם במועד ולכן לא מצאתי לקבל טענותיהם לעניין זה. כמו כן התרשמתי כי הנתבעת עשתה ככל לאל ידה על מנת לספק לתובעים מוצר לשביעות רצונם.
בנוסף, הוכח בפני כי הפגם היחיד שלכאורה היה בסלון שעניינו תפרים עקומים, תוקן על ידי הנתבעת.
אשר על כן אין בידי אלא מלדחות תובענה זו ולפנים משורת הדין ללא צו להוצאות.
ניתנה והודעה היום י"ט תמוז תש"ע, 01/07/2010 במעמד הנוכחים.
נגה שמואלי-מאייר, שופטת
הוקלד על ידי: תמר דרעי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
